Jak rozlišit značení velikostí dětského oblečení

Oblečení, které na Brumlovi nakoupíte, k nám přichází převážně z Anglie. Proto vás může někdy číslování překvapit.

Když si v našem sortimentu vyberete velikost tak jak jste zvyklí - podle výšky vašeho dítěte (98, 104, 110, 116 atd.), ale doma na tričku nebo kalhotách uvidíte neznámé značení. Je to proto, že například Anglie, USA a Austrálie používají jiný systém číslování dětského oblečení.

Velikosti oblečení se liší

Značení velikostí oblečení podle věku nebo podle centimetrů

Americké, anglické a australské značení velikostí oblečení vychází z věku dítěte. Používají buď značení v měsících, jako je 18-24m nebo 12-18m, nebo později pro starší děti je to již v letech, jako je 7-8 nebo 10-11. Američané mají dokonce označení pro batolata = toddler, a tak na tričkách můžete vidět označení jako 2T nebo 3T, přičemž T je batolecí velikost.

Americké a anglické (nebo australské) velikosti však nejsou úplně stejné. Tady je několik příkladů:

USA

UK

Evropa

Austrálie

18-24 m

18 m

80-86 cm

18 m

4T

3-4

98-104 cm

4

14

11-12

146-152 cm

12

 

Jak vidíte, zatímco v Americe je tato velikost doporučena pro děti od 1,5 do 2 let, ve Velké Británii a Austrálii je určena pouze pro děti od 1,5 roku. Rozhodující je ale slovo doporučená. Každé dítě je jiné a roste jiným tempem nebo má jiný genetický základ od svých rodičů.

Na Brumlovi najdete oblečení rozdělené podle velikosti v centimetrech, nemusíte si tedy lámat hlavu s přepočítáváním velikostí různých značek a můžete nakupovat podle toho, jak je vaše dítě skutečně vysoké.

Nedivte se pak, že na šatech nebude napsána například velikost 92, ale velikost 2T. Je to proto, že veškeré zboží třídíme podle evropských standardních velikostí a vy si můžete vybrat tu, kterou nosí vaše dítě.

Ke každému kousku oblečení přiřazujeme vždy jednu správnou velikost, neuvádíme rozsah velikostí. Pro označení velikosti vycházíme z číslování, kdy danému věku dětí odpovídá konkrétní velikost. Po otevření konkrétního kusu v e-shopu však najdete i další užitečné informace, jako je délka rukávů nebo celková délka.

Velikosti oblečení převádíme

Nejste si jistí, jakou velikost dětského oblečení zvolit? Připravili jsme pro vás Průvodce velikostmi, ve kterém najdete také tabulky velikostí dětského oblečení.

Zajímalo by vás, jaké oblékací výzvy vás čekají v jednotlivých obdobích dětského vývoje? Praktické informace najdete také v těchto našich článcích:

Co by nemělo chybět v šatníku novorozence

Jak obléknout batole do každého počasí: praktický průvodce

Příprava na první den ve školce: na co nezapomenout

Oblečení pro školáky - co se vyplatí nakoupit v second handu

Jak pomoci teenagerovi s hledáním jeho osobního stylu

Oblíbené značky a motivy second hand oblečení

  • a další...
  • a další...